ОТЗИВИ

 

"Потърсих помощ от психолог, защото се чувствах като в дупка. Емоционално подтисната. Нямах желание да излизам с приятели, със съпругът ми. Крещях без причина на децата. В работата не понасях колегите. Дразнех се от тяхното поведение. Сега съм по-спокойна. Започнах по-спокойно да гледам на нещата. Дори ходих на театър. Намирам повече време за мен. За забавление. От време на време изпадам пак в дупка, но по-бързо се оправям сама."

К., на 39г.


 

"...Синът ми е 10 годишен. С диагноза детска церебрална парализа, хиперактивност с дефицит на вниманието, лека умствена изостаналост и малки припадъци. Когато започнахме невротренинга той въобще не искаше да седне, не изпълняваше инструкциите, не търпеше електродите, нито поглеждаше към екрана. Едва изтрайваше 15 минути в кабинета. След няколко тренинга забелязах промяна в поведението му - отивахме с желание, инатенето му намаля, следваше поставените задачи. Постепенно продължителността на тренинга се увеличи, беше мотивиран да играе по-дълго, стана по-спокоен и концентриран. Радвам се, че открих този невротренинг и се надявам да помогне и на други хора."  

Р. майка на М., 10 год.

 

 

"Синът ни беше на 2г.10 месеца, когато започнахме биофитбек. Първото, което забелязахме е че вниманието му се подобри. Започна да разбира какво е предназначението на предметите, заиграва се повече с играчките. Аутистичните прояви постепенно намаляват. Вече казва много думи. Доволни сме и ще продължаваме да ходим."

 

С. и Г., родители на Дж.

 

"Промяната, която наблюдаваме във внука ни е в няколко насоки: повишена концентрация при учебни занимания, по-добра комуникация с други хора, желание за самостоятелни занимания, игра с топка на открито и др.'Tози ефект на първо място се дължи на подхода на работа на психолога. Г-жа Еюбова работи с внука ни много внимателно, успя да го предразположи за активно участие, бързо откри интересите му и така се създадоха условия за взаимно доверие и съвместна работа. Определено консултациите са полезни за внука ни.''

Баба и Дядо на З., на 10 г.

 

 

"Смятам, че невротренинга е подходящ за сина ми, той е с двигателен проблем. Наблюдавам промени в поведението му, които са свързани повече с психичното му състояние. Усещам желание сам да се справя с положението, иска да е полезен, по-малко се стряска от внезапен шум, има и лека промяна в равновесието при изкачване и слизане на стъпала."

 П., майка на Д. на 10г.

 

 

"За ЕЕГ-biofeedback и за клиничен психолог Севджихан Еюбова научих случайно на едно представяне в Шумен. Хареса ми , защото при самия тренинг няма химия (употреба на лекарства), а само променяш мисловното си състояние и резултатите се виждат веднага. Човек без да  навреди на себе си може да подобри състоянието си, и то чрез метода проба – грешка. Занимателно и увлекателно е за малките, не е отблъскващо и отегчително. През периода на тренинга получихме много важни съвети от психолога. Промени се живота на цялото семейство. Промени се нашето житейско мислене и поведение. Сменихме приоритетите си. Синът ни започна да споделя своите преживявания. Сам вече прави подбор на храната си. Съобразява се с изискванията на психолога. Чрез игрите, които му бяха поставени започна да разчупва мисленето си. Започна да се интересува и от други занимания. Повиши се и времето на концентрация. Ходеше с желание на тренинга. През периода на тренинга не е имало оплаквания от учителите му за поведението му в час. С метода ЕЕГ-Biofeedback разбрахме повече за себе си и тялото си. Къде да насочим усилията си за да намалим недостатъците си и да се усъвършенстваме. Осъзнах колко много съм помогнала на детето си, но и че каквото и да правим то винаги ще е по-различно от другите."

Я., майка на Д. на 10 год.

 

 

"Един невероятен психолог, невероятен специалист. Помогна ми. Надявам се, че  ще помага на хората дълги  години."

Д.С., 35 год.

 

 

"Преди да срещна психолог Севджихан Еюбова бях неуверена и емоционално нестабилна. С нейна помощ промених начина си на живот и възгледите си. Сега съм по-спокойна и подхождам към проблемите като към малки препятствия. Умея да си обяснявам нещата и да ги приемам. Радвам се на живота и на всеки миг."

Т., 28 год.

 

 

"Винаги съм имала проблеми със съпруга си, надявах се те да свършат, когато се оженим и да сме щастливи, но... Дори и след като ни се роди прекрасна дъщеря, той продължи да се отнася зле с мен. Замина да работи в чужбина, започна да си идва все по-рядко, а отношенията ни се влошиха още повече, когато при последното му идване ме преби. Чувствах се зле, мислех че това е краят на живота ми. Дъщеря ми е толкова мъничка, а стана свидетел на грозни сцени. След известно време учителките в градината, която посещаваше ми казаха, че наблюдават промяна в поведението и, която ги притеснява, казаха ми че удря децата, че се бие и държи като момче, но това не беше всичко... Постепенно тя се промени и вкъщи - забрави за куклите си, предпочиташе коли, пистолети и пушки, дори започна да се облича като момче. Имах нужда от помощ не само за себе си, но и за детето си. След консултациите с психолог разбрах, че живота продължава въпреки мъката. Научих се да съм силна, преодолях  огорчението си. Малката ми дъщеря също се успокои. Благодарение на психолога сега и двете сме по-добре от преди."

 

Е., 30 год.